Open Banking Analytics

Kategorisering af transaktionsdata kan skabe værdi dine kreditmodeller.

Transaktionsdata kan være din nøgle til 20% forhøjelse af automatisering i kreditbeslutninger

Én af nøgletendenserne vi ser hos kreditgivere er, at de ønsker større mængde automatisering i deres kreditbeslutninger, og at forbedre præcisionen i deres kreditmodeller. Nogle har decideret fastlagt målsætninger på at øge mængden af automatisering med helt op til 20% i deres forretningsplaner. Hos Experian mener vi, at transaktionsdata kan spille en afgørende rolle i at lykkes med dette. 

Transaktionsdata gør det nemlig muligt for dig at få et unikt indblik i dine kunders nuværende økonomi. Denne viden kan omsættes i modeller, der kan fortælle dig hvilke sager, der bør have en vis manuel behandling og hvilke, der med stor sikkerhed kan siges ja eller nej til.

Kategorisering af transaktionsdata med Machine Learning og AI

Vi har udviklet en platform, som ved hjælp af machine learning er i stand til automatisk at genkende og kategorisere transaktionsdata. 

På den måde kan finansielle institutioner, herunder banker, kategorisere forskellige typer indtægter og udgifter på deres kunder. Dette giver et stærkere beslutningsgrundlag ved eksempelvis kreditbeslutninger.

Start din Open Banking Proof-of-Concept nu!

Hvordan gør du betalingsdata til værdifulde indsigter? Se videoen

Det gør vores kollega Buse Hanci, Analytiker hos Experian dig klogere på i denne video. Se den og bliv klogere på, hvordan betalingsdata kan hjælpe dig og dine virksomhed med at opnå et stærkere udgangspunkt for at træffe de rigtige beslutninger – og på samme tid forblive compliant med gældende lovgivning på området.

Se videoen

Experians tilgang til Open Banking Analytics

Vi har udviklet en platform, som ved hjælp af machine learning er i stand til automatisk at genkende og kategorisere transaktionsdata.

 • Opnå 90%+ nøjagtighed på kategorisering af transaktionsdata
 • Få et stærkere helhedsbillede af dine kunders finansielle formåen
 • Træf bedre beslutninger på baggrund af præcis transaktionsdata
 • Opnå den fulde indsigt og værdi af din data med Experians analysekompetencer
 • Værktøjer: Vores kategoriseringsmaskine Trusso hjælper med at sikre stor nøjagtighed i kategorisering af din transaktionsdata.
 • Analytics: Vi er analytiske eksperter, og har hjulpet banker i Norden med at implementere transaktionsdata i deres eksisterende kreditmodeller.
 • Fleksibilitet: Vi leverer løsninger der dækker vores kunders behov - uanset om der er tale om kategoriseret transaktionsdata som ny datakilde, advanced analytics eller begge dele.

Sådan implementerer du transaktionsdata i dine modeller

Det tager kun tre måneder at implementere transaktionsdata som en ekstra datakilde i dine modeller.

 • Vi modtager dine kundedata via API eller som batch leverance via en FTP server og kører dem gennem vores kategoriseringsmodel, Trusso.
 • Vi træner vores kategoriseringsmodel i forhold til din kundedata og analyserer performance , så du er sikker på at modtage kategoriseret data af høj nøjagtighed. Trusso er baseret på machine learning og bliver regelmæssigt gentrænet på det eksisterende datagrundlag, så du er sikker på at modtage data af høj kvalitet.
 • Vi står for kategoriseringsmodellen, leverer AISP services gennem vores samarbejdspartner Neonomics, og sørger for, at det relevante data er til rådighed via et API, så det er nemt at modtage kategoriseret transaktionsdata.
 • Det er afgørende at vedligeholde dine modeller, da verden udenfor er i konstant udvikling og ingen statisk model kan følge med udviklingen. Transaktionsdata er en relativt ny datakilde med et stort potentiale, der langt fra er udnyttet til fulde - specielt ikke i Norden. Med Experian kan du være front-runner på at udnytte transaktionsdata i dine kreditmodeller med Open Banking Analytics.

Få mere viden...

Trusso: Fra transaktion til indsigt

Læs mere om hvordan Trusso kan hjælpe dig med at træffe bedre kreditbeslutninger på baggrund af transaktionsdata. 

Vil du høre mere om, hvordan transaktionsdata kan hjælpe din forretning?

Transaktionsdata skaber værdi på tværs af brancher

Billeasing

Leasing handler om forbrugeroplevelse lige fra man ansøger om at lease et produkt til leasingperioden udløber. I denne forbindelse er en effektiv og problemfri ansøgningsprocessen afgørende for et godt forløb, da mange fravælger en udbyder hvis produktet virker utilgængeligt. Trusso er et fremragende værktøj til at sikre en effektiv process. Det er hurtigt og nemt at få foretaget troværdige rådighedsberegninger og kunderne behøver ikke engang at lave deres eget budget eller levere lønsedler. Med Trusso giver du således dine kunder den bedst mulige brugeroplevelse samtidigt med, at du kun leaser til de kunder, der har råderum i deres økonomi til at betale.

Teleselskaber

En god kreditbeslutning indebærer at sige ja og nej af de rigtige årsager. I dag bliver mange sager afvist, da datagrundlaget ikke tillader andet. Kategoriseret transaktionsdata fra vores kategoriseringsmodel Trusso gør det muligt at få et opdateret indblik i en kundes økonomi, hvilket er fundamentalt for en god kreditvurdering. Denne data gør, at man kan bibeholde en høj kvalitet blandt sine kunder og samtidigt sikre sig, at man har optimeret antallet af kunder, man siger ja til. I nogle tilfælde har vi eksempelvis set at vores Open Banking setup medfører over 10% forøgelse i accepterede sager. 

Forbrugslån

Forbrugslånsbranchen er yderst afhængig af at kunne beregne rådighedsbeløb så nøjagtigt som muligt. Derudover er det ofte en låneform, hvor der ikke stilles sikkerhed, hvilket medfører en højere rente end f.eks. bil- eller huslån og samtidigt er tilgængelighed afgørende, da pengene typisk skal bruges på den korte bane. Trusso og Open Banking Analytics kan sikre den højest mulige nøjagtighed i rådighedsberegning, en kort leveringstid samt kan kategoriseret transaktionsdata give et solidt indblik i en kundes økonomi. 

Start din Open Banking Proof-of-Concept nu!

Vil du gerne høre mere om, hvordan transaktionsdata kan hjælpe din forretning? Skriv dig op til vores Proof-of-Concept her. 

Loading...

Ved at tilmelde dig kommunikation fra Experian modtager du vores nyeste markedsundersøgelser, nyheder og invitationer til begivenheder og webinarer. Vi vil gøre vores bedste for kun at sende materiale, som er relevant for dig.

Du kan ændre mening, når du vil, og når det passer dig.

Tag et kig på vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere om, hvordan vi opbevarer og benytter din personlige information.

Du kan til enhver tid afmelde dig. Læs, hvordan vi håndterer dine personoplysninger her. Vi gør opmærksom på, at din henvendelse ikke må indeholde følsomme og fortrolige oplysninger som f.eks. personnummer eller lign., da transmissionen af data via denne formular ikke er krypteret.