RKI Registret

RKI-registret, Experians skyldnerregister, er et værktøj der giver både forbrugere og kreditgivere adgang til data og oplysninger om forbrugerens eksisterende udeståender.

Se FAQ omkring RKI

Hvem er RKI?

RKI (Ribers Kredit Information) er et register over dårlige betalere - privatpersoner såvel som virksomheder. RKI-registret ejes og drives af Experian med det primære formål, at hjælpe både privatpersoner og virksomheder med at skabe overblik over deres økonomi. Vi hjælper virksomheder med at kreditvurdere deres nye og eksisterende kudner og vi hjælper privatpersoner med at få bedre indblik i deres økonomiske situation.

RKI-registret har en solid historie inden for økonomisk informationsforvaltning. Siden vores etablering har vi været forankret i at levere pålidelige og omfattende oplysninger for at støtte både virksomheder og privatpersoner. 

Vi er mere end blot et register over dårlige betalere; vi er din partner i økonomisk intelligens. RKI fungerer som et værdifuldt værktøj for virksomheder, der ønsker at minimere risici og træffe informerede beslutninger. Vi hjælper med at kreditvurdere både nye og eksisterende kunder, hvilket gør det muligt for virksomheder at opbygge sunde forretningsrelationer og undgå potentielle økonomiske udfordringer.

For privatpersoner tilbyder RKI en mulighed for at få dybdegående indsigt i deres økonomiske situation. Vi forsyner dig med nødvendige oplysninger, der gør det lettere at planlægge og tage kontrol over din økonomi. Vores mål er at give dig redskaberne til at træffe informerede beslutninger og opbygge en sund økonomisk fremtid.

Vi har en klar mission - at fremme økonomisk sundhed og tryghed. Gennem vores engagerede team og innovative tilgange stræber vi efter at være den førende kilde til økonomisk information, der hjælper både virksomheder og privatpersoner med at lykkes.

Vi inviterer dig til at udforske de mange muligheder, Experian og RKI har at tilbyde, og tage det første skridt mod en stærkere økonomisk fremtid. Lad os sammen skabe et solidt fundament for din økonomiske succes.

RKI information for privatpersoner

Det kan have store konsekvenser for din privatøkonomi at blive og være registeret i RKI registeret. Mange virksomheder ønsker ikke at give kredit til personer som er registret i RKI og du vil derfor kunne opleve at det kan være svært at låne penge eller indgå kreditaftaler.

Experian sørger altid for skriftligt at informere de personer som bliver registreret i RKI men er du alligevel i tvivl om du er registreret i RKI, kan du via linket nedenfor tjekke om du er registreret og i givet fald af hvem og hvor store beløb du skylder. 

- Tjek om du er registreret i RKI

- Kontakt kundeservice

RKI information for virksomheder

Hvor godt kender du dine kunders økonomi?  Det kan være svært at vide på forhånd, om du får dine penge hjem eller om du må tage et tab. Den risiko kan du undgå ved først at tjekke, om de er registreret i RKI-registret.

Vi ved, at et sundt økonomisk grundlag er nøglen til enhver virksomheds succes. Med vores skræddersyede løsninger kan du effektivt håndtere risici, forbedre likviditet og styrke din virksomheds finansielle position. Lad Experian og RKI være din til ansvarlig långivning. 

Læs mere om vores RKI løsninger

Kontakt os, for at komme i gang i dag

Tjek din RKI-status

Tjek online

www.dininfo.dk kan du hurtigt og nemt se om du er registeret i RKI. Du kan også finde typiske spørgsmål og svar samt få råd og vejledning.

Skriv til os

Har du spørgsmål om RKI eller RKI registret, er du velkommen til at kontakte os på forbrugerservice@experian.dk.

Vær opmærksom på, at din henvendelse ikke må indeholde følsomme og fortrolige oplysninger som f.eks. personnummer eller lignende, da transmissionen af data via denne formular ikke er krypteret.

Ring til vores automatiske telefon

Vores telefon er åben hele døgnet for automatiske private henvendelser. På den automatiske telefon indtaster du dit CPR-nummer og får besked pr.post om din eventuelle registrering.

Ring til 87 46 56 56

Ring til vores personlige betjening

Vores telefoner er åbne for personlige henvendelser mandag til fredag 10-12. Af sikkerhedsmæssige årsager skal kontrolspørgsmål vedr. person eller virksomhed besvares korrekt.

Ring til 87 46 56 56

 

 

3 gode råd til at undgå at havne i RKI registret

Se denne 1 min. video og bliv klogere på hvilke tiltag man selv kan gøre for ikke at havne i RKI.

  • Skab et godt oveblik over din økonomi
  • Læg et budget
  • Tilmeld faste udgifter til betalingsservice

Hent vores "værd at vide" guides med information om RKI, indberetninger og gode råd

Vælg det dokument der er relevant for dig eller din virksomhed

RKI information for privatforbrugere

Information om RKI-registret, indberetning til registret samt gode råd om dine muligheder

RKI information for forsikringsselskaber, penge-og realkreditinstitutter

Indberetningsreglerne for forsikringsselskaber og penge- og realkreditinstitutter er fastlagt af Finanstilsynet og godkendt af Datatilsynet, og er specielle i forhold til andre virksomheder.

RKI information for offentlige myndigheder

Reglerne for videregivelse til kreditoplysningsbureauer af oplysninger om gæld til det offentlige er fastlagt i Persondatalovens kapitel 5.

RKI information for ikke-finansielle virksomheder

 Før du kan indberette en skyldner til RKI-registret er der en række forhold, der skal være opfyldt 

Gode råd til dig der er registreret i RKI

6 gode råd hvis du skylder penge eller er registreret i Experians RKI register.

  • Gør noget - Forsøg at få et overblik. Det værste er bare at lade stå til, det løser ikke problemet.
  • Vær åben og ærlig om din situation.
  • Du kan logge på og se dine registeringer på vores hjemmeside (kræver NemID/MitID) eller kontakt vores Forbrugerservice.
  • Tal altid med den virksomhed eller person, som du skylder penge. Er sagen sendt til advokat eller inkasso, er det dem, du skal kontakte. Forklar situationen kort og roligt og prøv at komme frem til en aftale. Du kan måske få en afdragsordning eller få eftergivet noget af gælden, hvis du betaler en del af gælden tilbage.
  • Søg råd og vejledning, f.eks. hos en sagsbehandler ved kommunen (vi har alle sådan en, også selvom vi ikke har brugt en før) eller ved gratis gældsrådgivning.
  • Undgå "alternative lånesteder” – det kan hurtigt forværre din situation med øget gæld.

Hvordan kommer jeg ud af RKI og hvor kan jeg få gældsrådgivning?

Experian driver ikke inkassovirksomhed og har derfor ikke noget med betalingen at gøre. Når du har undersøgt, hvilke kreditorer, der har indberettet dig, skal du derfor kontakte kreditor eller dennes inkassoforbindelse. Du kan se på registreringen, hvem du skal kontakte.

Kreditor eller kreditors inkassoforbindelse kan oplyse dig, hvilket beløb du skylder nu, og måske kan I aftale en afdragsordning. Når hele det skyldige beløb er betalt, sender kreditor eller kreditors inkassoforbindelse en afmelding til RKI, og vi sletter registreringen samme dag, som vi modtager afmeldingen. 

Oftest stillede spørgsmål

Her kan du finde de mest almindelige RKI spørgsmål. Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice via vores kontaktformular eller på telefon +45 70100107.

Hvis du bliver registreret i Experians RKI register, får du automatisk besked pr. brev. Både privatpersoner og virksomheder får direkte besked ved hver ny registrering.

Alle har dog alligevel ret til at få aktindsigt i om de er registreret eller ej. Du kan som privatperson få aktindsigt via hjemmesiden www.dininfo.dk eller du kan kontakte Experian her. Men vi anbefaler at bruge dininfo.dk hvor du nemt og hurtigt logger ind med MitID for at se om du er registeret.