Tabsforebyggelse og Konkursmodel

Tag temperaturen og inddriv gælden før kunden går konkurs

Forebyg tab hvis kunden er på vej mod konkurs

Når først en virksomhed har trukket stikket, er der sjældent noget at komme efter, hvis de skylder dig penge. Konkurser kan dog forudsiges.Det afsløres blandt andet af adfærdsmæssige forstadier som ledelsesskifte, uro i bestyrelsen og ujævne betalinger. Det gælder blot om at have de rigtige data at analysere på og træffe beslutninger ud fra.

Hvordan hjælper Experians konkursmodel dig?

  • Experian har udviklet en statistisk model, som kan hjælpe med at skelne mellem de sløje og alvorligt syge virksomheder, der allerede har demonstreret, at det kniber med betalingerne.
  • Vi kan forudsige sandsynligheden for, at en virksomhed går konkurs indenfor 6 måneder således, at du kan sikre dig, at inddrive gælden før det er for sent.
  • Konkursmodellen er den første danske scoring af inkassoporteføljen og restanceramte virksomheder.

Fordele ved Experians konkursmodel

  • Find frem til de største risici i din kundeportefølje, og hvilke virksomheder du bør prioritere
  • Få større kontrol over dit tab på debitorer, forretningsrisiko og eksponering
  • Omkostningseffektivt – da det er en service, der håndteres af kreditbureauet, frigøres tid og ressourcer
  • Eftersom Experians konkursmodel håndteres lokalt står vores erfarne specialister altid til rådighed

Vil du høre mere om, hvordan du kan få det fulde udbytte af data?

Det får du med Experians konkursmodel

Adskillige datakilder

Experians konkursmodel bygger på en række parametre herunder betalingserfaringer, RKI indberetninger, branchedata og virksomhedsdata, hvor især virksomheders anciennitet og hyppighed i ledelses- bestyrelses rokeringer er nøglefaktorer.

Én score til alle behov

For at imødekomme forskellige virksomhedstypers behov har vi bygget tre modeller: Én rettet mod enkeltmandsvirksomheder. Én mod virksomheder, der endnu ikke har afleveret deres første regnskab. Og én til virksomheder, hvor der har været afleveret et eller flere regnskaber.

Experians konkursmodel er særligt relevant indenfor:

Energi og forsikring

Hvis du arbejder indenfor forsikringsbranchen eller energisektoren, har du formentlig oplevet kunder, som er forsinkede med betalinger af enten forsikringspræmie eller elregninger. Her er det afgørende for dig, at være i stand til at prioritere dine ressourcer. Hvilke kunder er i risiko for konkurs og hvor stor er risikoen? Og hvilke bør du således agere særligt proaktivt på, og hvilke kan du kan se bort fra? Her hjælper Experians konkursmodel dig med at prioritere og sørger for, at du får indhentet så mange betalinger som muligt.

Inkasso

Når en virksomhed modtages til inkassobehandling, kan konkursmodellen hjælpe dig med at beslutte, hvorvidt der skal gøres noget og i det tilfælde, hvad der skal gøres. Såfremt der er særligt høj sandsynlighed for konkurs, kan det overvejes ikke at bruge ressourcer på at reagere aktivt på sagen, da det sandsynligvis allerede er for sent. Ligeledes kan dette overvejes ved virksomheder, som har en meget lav sandsynlighed for konkurs. Men det er afgørende at du ved, hvilke inkassosager du bør agere proaktivt på for at få indhentet betaling.

Få et gratis porteføljetjek af dine højrisikokunder, hvor vi gennemgår deres risiko for konkurs.

Alt du skal gøre er at udfylde formularen nedenfor. Dernæst tager vi kontakt til dig. Vær opmærksom på, at analysen giver bedst mening hvis du har minimum 100 kunder i høj eller meget høj risikogruppe (eksempelvis i overtræk eller rykkerprocedure).

Loading...

Ved at tilmelde dig kommunikation fra Experian modtager du vores nyeste markedsundersøgelser, nyheder og invitationer til begivenheder og webinarer. Vi vil gøre vores bedste for kun at sende materiale, som er relevant for dig.

Du kan ændre mening, når du vil, og når det passer dig.

Tag et kig på vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere om, hvordan vi opbevarer og benytter din personlige information.

Du kan til enhver tid afmelde dig. Læs, hvordan vi håndterer dine personoplysninger her. Vi gør opmærksom på, at din henvendelse ikke må indeholde følsomme og fortrolige oplysninger som f.eks. personnummer eller lign., da transmissionen af data via denne formular ikke er krypteret.