Dec. 2020 | Kundecases | Kundecases

Data fra Experian har i mange år været en afgørende faktor for alt, hvad erhvervsafdelingen i Codan foretager sig.

Codan har eksisteret siden 1916 og været kunde hos Experian i mere end 38 år. For forsikringsselskabets erhvervsafdeling, der servicerer 50.000 kunder, er det nemlig helt essentielt at have nem adgang til opdaterede data om de danske virksomheder. Lotte Schartau, der er leder af Business Management, nævner det måske mest enkle eksempel: Assurandøren, der skal oprette et tilbud til en ny kunde, kan hurtigt hente alle relevante oplysninger om virksomheden. Men Codan bruger også Experians data til at understøtte markedsføringen, forklarer Lotte Schartau:

“Det er utrolig nemt at udvælge emner i forbindelse med kampagner, hvor vi eksempelvis kan filtrere virksomheder efter branche, beliggenhed eller omsætning.”

“Vi kan endda målrette vores kampagner endnu skarpere og fx kun henvende os til tømrere, der har eksisteret i over tre år og har høj soliditet,” tilføjer Codans UW-direktør Jesper Franch.

BusinessInsight er en fordel

Integrationen mellem systemerne, hvor Codans data warehouse dagligt bliver opdateret på baggrund af Experians data, er den motor, der får hverdagen i erhvervsafdelingen til at køre. Derudover har et værktøj som BusinessInsight stor værdi for assurandørerne, som selv kan gå ind og hente information om potentielle kunder i et område, hvis de er på dertil.

“Derudover er BusinessInsight en hjælp i forbindelse med større kunder, hvor en individuel aftale ofte er baseret på en kreditvurdering,” fortæller Jesper Franch:

“Værktøjet samler en lang række regnskabsoplysninger i et nøgletal, så vi hurtigt kan aflæse kundernes såkaldte bonitet, dvs. hvor solide og kreditværdige de er.”

Prissætning baseret på kunde-karakteristika

Experians data bliver også taget i brug, når Codan skal prissætte til erhvervskunderne. Det er en kompleks affære, og som Lotte Schartau forklarer:

“To ens, nybyggede ejendomme skal ikke nødvendigvis forsikres ens, for de to ejere er forskellige, og hvor gode er de hver især til at passe på deres ting?”

Derfor arbejder Codan på at indarbejde såkaldte kunde-karakteristika i prissætningen: Hvordan er økonomien, hvor gammel er virksomheden, hvor gammel er indehaveren, hvor meget svinger resultatet? Alle oplysninger er med til at tegne et billede af virksomheden som forsikringskunde. Samtidig kan data vise den forventede levetid på kunden, og det er vigtigt, for det er dyrt at tegne nye kunder.

Proaktiv kundepleje

Integrationen med Experian sikrer samtidig, at Codan får besked, når der sker væsentlige ændringer hos en kunde. En ny direktør kan jo være en god anledning til at tage kontakt. Experian er også begyndt at levere data på, hvor mange ansatte der er i en virksomhed. Antallet af medarbejdere er et direkte prisparameter på mange forsikringer, og nu kan Codan kontakte sine kunder og sørge for, at de er korrekt forsikret. Det er en service, som erhvervskunderne sætter stor pris på.

Samarbejdet mellem Experian og Codans erhvervsafdeling udvikler sig altså stadig. Hvem ved, hvad de næste mange år bringer?