KreditStatus - Experian's gældsregister

Få overblik over forbrugernes samlede låntagning. En løsning for ansvarlige långivere.

Hvad er KreditStatus og hvordan fungerer det?

KreditStatus er et gældsregister og giver kreditgivere og forbrugere adgang til data og oplysninger om forbrugerens eksisterende lån og kreditter. Oplysningerne bliver udelukkende anvendt, hvis forbrugeren ansøger om et lån eller udvidelse af kredit. Det kræver, at forbrugeren giver sit samtykke til dette ved ansøgningen.

Hvis du vil tjekke, hvilke informationer der står om dig i KreditStatus og danne dig et overblik over dine lån og kreditter, kan du gøre det via nedenstående link.

Log ind på KreditStatus

Kreditgiveren anvender oplysningerne til at foretage en konkret kreditvurdering af forbrugeren ifbm. låneansøgningen

Efterfølgende giver løsningen så et øjebliksbillede af, hvilke lån og kreditter låneansøgeren har på søgetidspunktet. KreditStatus viser følgende oplysninger:

Medlemmer af KreditStatus

Lånemarkedet skal bygges på gennemsigtighed og ansvarlig långivning

Vi befinder os i en digital tidsalder, hvor der kommer flere og flere digitale banker og lånevirksomheder til. Samtidig med at forbrugernes efterspørgsel på lån stiger, er det altså blevet nemmere og hurtigere end nogensinde før at optage lån online. Det stiller krav til, at vi, i samarbejde med finanssektoren, tager et fælles ansvar for at sikre, at der ikke ydes for mange og for store lån til personer, hvis privatøkonomi ikke kan bære det – og som derved risikerer at ende i en negativ gældsspiral. Ansvarlig långivning står højest på agendaen i Experian, og med vores portefølje af kreditvurderingsværktøjer har vi et mål om at hjælpe långivere til bedre overblik og øget transparens til kreditvurdering.

Færre danskere står i RKI-registret, men RKI er stadig et afgørende redskab for långivere Siden 2014 er antallet af danskere, der er registreret i RKI, faldet markant. I 2019 ramte vi en milepæl med under 200.000 personer i RKI-registret. Det er en positiv udvikling, der både skyldes højkonjunktur og at danskerne er blevet bedre til at have styr på privatøkonomien. Samtidig er det også et udtryk for, at mange virksomheder er blevet dygtige til at kreditvurdere deres kunder.

Men der er stadig en stor gruppe, som kæmper med privatøkonomien. Derfor er et fortsat fokus på grundig kreditvurdering altafgørende. RKI-registret er et vigtigt redskab for långivere, men det skal ses som en del af den samlede værktøjskasse til at foretage en kreditvurdering. Det er nødvendigt, at man som långiver kigger på forskellige parametre, når man kreditvurderer. Derfor lancerede Experian tilbage i 2013 KreditStatus, der er et fælles kreditvurderingsværktøj, hvor långivere deler data for at få et samlet overblik over potentielle låntageres gældssituation.

 

Hvordan sikrer vi, at færre danskere forgælder sig?

Oftest stillede spørgsmål

Her kan du finde de mest almindelige spørgsmål. Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice via vores kontaktformular eller på telefon +45 70100107.

  • Formålet er at give kreditgivere de bedste muligheder for at foretage en omhyggelig og ansvarlig kreditvurdering, når en forbruger ansøger om et lån.
  • At hjælpe forbrugere til at opnå bedre forståelse og overblik over sine lån.
  • At undgå at forbrugere havner i en gældsspiral, hvor mulighederne for tilbagebetaling er små. 

Vil du høre mere om, hvordan din virksomhed kan blive en del af KreditStatus?

KreditStatus giver dig adgang til en dagligt opdateret oversigt af en ansøgers lån og kreditter hos de långivere, som er tilsluttet KreditStatus.