Jun. 2022 | Analytics Academy |

Det er ikke svært at sige ja til de gode kunder. Men det kan være svært at spotte de gode og sortere de mindre gode fra.

​​De seneste lovgivningskrav om vurdering af kreditværdighed og rådighedsbeløb blev en stærk trigger for Open Banking-implementeringer hos mange banker og finansielle virksomheder. Anvendelsen af betalingsdata giver nemlig långiver mulighed for både at forblive compliant og på samme tid opnå større indsigt i den enkelte kundes økonomiske situation. Til gavn for låntager og til glæde for långiver.

Kompleksiteten stiger i takt med, at långiver forsøger at lære låntagers økonomiske situation bedre at kende. I langt de fleste tilfælde betyder det, at der skal mange værktøjer i brug for at træffe den rigtige kreditbeslutning. Men disse værktøjer er ofte ikke nok i sig selv – og heller ikke nok til at skabe en automatiseret proces, der gør det nemmere for långiver blot at sige ja til låntager.

”Nogle gange er disse analytiske værktøjer ikke tilstrækkelige til at kunne træffe en automatisk onboarding-beslutning, og det er her, at transaktionsdata (betalingsdata red.) kommer ind i billedet.” — Buse Hanci, Analytiker hos Experian

 

 

 

 

Vil du høre mere om mulighederne med betalingsdata? Eller er du interesseret i en Proof of Concept el. lign? Så tøv ikke med at tage fat i os.

Ja tak, jeg vil gerne høre mere

Det er begrænset, hvad långiver får af oplysninger om ansøger, fordi ansøgningsskemaerne ofte har et begrænset antal datafelter

Betalingsdata kan fx komme fra økonomisystemet eller fra virksomhedens egne databaser. Begge datakilder kan medvirke til at profilere låntager ud fra deres transaktioner og rangere dem fra gode til dårlige betalere. Långiver får her et større og mere nuanceret billede af låntager, end vi ser ved traditionelle scorecards.

Læs mere om vores Open Banking løsninger

Se episoden og bliv klogere på, hvordan betalingsdata kan hjælpe dig og dine rådgivere med at opnå et stærkere udgangspunkt for at træffe de rigtige beslutninger – og på samme tid forblive compliant med gældende lovgivning på området.

Har du lyst til at høre mere transaktionsdata eller betalingsdata – når du har set dette afsnit af Experian Analytics Academy – kan du læse mere hertilmelde dig vores nyhedsbrev eller udfylde kontaktformularen nedenfor – helt uforpligtende.