Maj 2023 | Nyheder |

Et nyt IT-sikkerhedsprodukt fra Experian skal ved hjælp af AI og Machine Learning sikre en smidigere brugeroplevelse og øge virksomheders omsætning uden at kaste sikkerheden over bord.

Experian, der er verdens førende leverandør af data-, sikkerheds- og analysetjenester, har netop lanceret en ny sikkerhedsløsning ved navn Aidrian. Som navnet antyder, er løsningen i endnu højere grad end tidligere baseret på AI og Machine Learning. Dermed bliver det muligt for virksomheder automatisk at forhindre svindel, uden det har en markant negativ indvirkning på forbrugeroplevelsen og dermed på virksomhedernes omsætningstal og indtjening.

Experian lavede i slutningen af 2022 en større undersøgelse af 105 danske virksomheders syn på blandt andet it-sikkerhed, og der er flere interessante meldinger fra virksomhedslederne. Forebyggelse af svindel er nemlig topprioritet for 75% af de adspurgte virksomheder.

Men i arbejdet med at forhindre svindelforsøg støder mange virksomheder på udfordringer, fordi håndteringen af IT-sikkerheden kan være med til at minimere omsætningen og kundetilliden Derfor er det vigtigt, at virksomhederne benytter sig af opdaterede og effektive it-sikkerhedssystemer, der er med til at balancere friktion over for den sikkerhed, virksomheder tilbyder dem selv og deres kunder.

–  Cirka 50% af de danske virksomhedsledere, vi har spurgt, finder det særdeles udfordrende at finde den rette balance mellem ønsket om at øje omsætningen og samtidig reducere tab på svindel og beskytte forbrugeren, siger Bo Rasmussen, der er direktør hos Experian i Danmark.

– I takt med en stigning i antallet af digitale svindelnumre stiger efterspørgslen på AI-løsninger, der tilbyder en smart og mere nøjagtig trusselsidentifikation, uden det påvirker forbrugeroplevelsen. Det er netop i dette felt, Aidrian tilbyder en særlig løsning til markedet, fortsætter han.

Veludviklet AI er svindlernes nye fjende 

Aidrian er et transaktionsdrevet AI-sikkerhedssystem, der anvender en avanceret Machine Learning model til at klassificere transaktioner med en nøjagtighed på op mod 99,9%. Sikkerhedssystemet lærer løbende mønstre at genkende og bliver opdateret med nye data hver anden uge, hvilket resulterer i endnu mere præcise sikkerhedsnotifikationer over tid.

– Efter at have udviklet og testet Aidrian i Tyskland det seneste år, er vi meget glade for at kunne tilbyde denne løsning på det danske marked, siger Bo Rasmussen.

Med tiden bliver svindlerne mere udspekulerede og professionelle, og det tvinger virksomheder til at holde trit og være foran udviklingen. Ifølge Bo Rasmussen er vi heldigvis godt hjulpet af, at AI og Machine Learning hele tiden bliver mere avanceret og pålidelig i svindelbekæmpelsen. Ifølge direktøren er der ingen tvivl om, at de nye muligheder ved AI og Machine Learning bliver en torn i øjet på svindlerne.