Aug. 2022 | Analytics Academy |

Når låntager overholder aftalen og betaler til tiden, kører alting som smurt – sådan er det i hvert fald fra långivers perspektiv. Men nogle gange sker der uforudsete ting. Det kan være, at låntager mister sit arbejde, bliver syg, løber ind i store og uforudsete udgifter eller noget helt femte, som ændrer situationen.

”Hvornår er det rigtige tidspunkt at kontakte en kunde, som ikke længere overholder sin betalingsaftale? Hvem af de ikke-betalende kunder skal kontaktes først? Og hvordan bliver de ikke-betalende kunder segmenteret efter ændret betalingsevne? Det er bare nogle af de spørgsmål, jeg hver dag får i mit arbejde med at analysere kunders betalingsmønstre.” – Szabolcs Hideg, Head of Analytics, Experian

For de fleste er der kun tale om midlertidige ændringer, og alting er hurtigt tilbage til normalen. Men for nogen bliver det svært at betale lånet tilbage – kundens betalingsevne er nu ændret – og det giver anledning til spørgsmål hos långiver:

  • Hvornår skal vi tage kontakt til låntager?
  • Hvem skal vi kontakte først?
  • Hvordan segmenterer vi ikke-betalende låntagere efter fremtidig betalingsevne?

Vil du høre mere om hvordan vi kan hjælpe med at optimere jeres affordability calculations?

Ja tak, jeg vil gerne høre mere

Det er blot nogle af de spørgsmål, du sikkert stiller dig selv, når låntager pludseligt løber ind i betalingsproblemer. Hvis du håndterer en mindre portefølje af kunder, er det nemmeste at ringe ud og tage en snak med hver enkelt. Det er ikke  lige så overskueligt for organisationer med med større kundeporteføljer. Så, hvad gør du?

Det gør Szabolcs Hideg, Head of Analytics hos Experian, dig klogere på i denne udgave af Analytics Academy. Han giver en kort og præcis introduktion til emnet, hvor han blandt andet trækker på Experians erfaring med at analysere betalingsmønstre for gode og dårlige betalere.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan analyser af betalingsmønstre kan gøre dig klogere på dine kunders betalingsevne, er du velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her på siden.

Loading...

Udfyld venligst formularen, hvis du vil høre mere om hvordan vi kan hjælpe med at optimere jeres affordability calculations

Tag et kig på vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere om, hvordan vi opbevarer og benytter dine data.

Would you like to hear from us?