Dec 2021 | Uncategorized |

Vi håbede og troede vel egentlig, at 2020 ville gå over i historien som et enkeltstående, men meget udfordrende corona-år. Men 2021 har vist sig også at blive et år præget kraftigt af pandemien – især med udviklingen her sidst på året, som står særlig klart.

Den vigtige forskel for vores og vores kunder forretning er, at den økonomiske aktivitet har haft kraftig medvind– trods restriktioner og en længere, omsiggribende samfundsnedlukning i begyndelsen af året.

Hos Experian var vi godt rustet til endnu en omgang med omskiftelige hverdage, fordi vi desværre havde prøvet det i 2020 også. Vi vidste derfor, hvordan vi bedst sikrede optimale kundeoplevelser og høj oppetid.

Selv i en periode med corona som en ubehagelig og ubekendt modspiller, så er innovation dybt forankret i vores DNA, og vi glæder os til at præsentere innovative produktnyheder til jer i det kommende år.

På arbejdsmiljøfronten har vi – som mange andre virksomheder – også ændret en del i det seneste år – primært drevet af pandemien. På tværs af hele Experian-koncernen har vi nemlig implementeret vores Future of Work-koncept, der fundamentalt har ændret vores balance mellem arbejde hjemmefra og på kontoret.

Hvis du gerne vil blive klogere på Future of Work, kan du læse mere i denne artikel, som Berlingske lavede i juni.

Medvind for dansk økonomi

På den positive side står – trods alle udfordringerne, at samfundet og specifikt den finansielle sektor har klaret sig godt gennem 2021. Nedskrivninger og tab har været lave, og både virksomheder og privatpersoner er i det generelle billede så velpolstrede, at de betaler regningerne til tiden. Senest har vores Forrester-rapport fra efteråret (faciliteret af Forrester Consulting) også vist, at forbrugerne og virksomhederne fortsat forventer økonomisk vækst. Nu må vi bare ikke håbe, at de seneste restriktioner blandet med dårlige økonomiske nyheder tager brodden af danskernes forbrugslyst og erhvervslivets investeringslyst.

I 2021 har vi igen set positive tendenser, når det kommer til danskernes privatøkonomi, og et mangeårigt fokus på ansvarlig långivning ser dermed ud til at bære frugt. Eksempelvis har vi i år nok en gang set et fald i antallet af registrerede danskere i RKI.

Læs vores seneste RKI-analyse, hvor antallet af skyldnere er faldet otte procent på et år.

I erhvervslivet har det forgangne år også budt på mange positive overraskelser med høj vækst og lav arbejdsløshed – selvom vi i begyndelsen af året så med en vis frygt mod endnu en stor samfundsnedlukning.

Vi tager løbende temperaturmålinger på dansk erhvervsliv, når det kommer til konkurser, men også ved etablering af nye virksomheder. Gennem det meste af 2021 har konkurstallene været lave – især blandt aktive virksomheder, og især lige efter genåbningen af samfundet var iværksættertrangen stor. I efteråret bøjede tallene for nyetableringer af, og det bliver spændende at se, hvordan iværksætter-Danmark klarer sig hen over endnu en mørk corona-periode.

Skyerne trækker sig sammen lige nu, men med innovation og digitaliseringen i ryggen kommer vi nok også til at klare skærene denne gang.

Apropos innovation og digitalisering: For nylig afholdte vi igen vores Innovation Summit – for anden år i træk som en digital konference. På dagen var der inspirerende oplæg om blandt andet data, brugeroplevelser og kreditmarkeder.

Hvis du gerne selv vil kigge nærmere på dagens program, kan du blive inspireret her.  

Glædelig jul og et lykkebringende – og coronafrit – Nytår!