Apr 2022 | Nyheder |

For fortsat at kunne garantere den højeste sikkerhed ved vores selvbetjeningsløsninger, bliver NemID over tid erstattet med MitID.

Experian’s to selvbetjeningsløsninger www.dininfo.dk og www.kreditstatus.dk er fra april 2022 også blevet tilgængelige via MitID. Muligheden for at logge ind med NemID fjernes dog ikke helt endnu, da der vil være en overgangsperiode indtil MitID er fuldstænding udrullet i Danmark.

Langt de fleste danskere er allerede vant til at bruge NemID-appen, hvorfor skiftet til MitID forhåbentlig vil foregå helt intuitivt – MitID fungerer nemlig på samme måde.

Hvordan kommer det til at påvirke dig?

MitiD kommer som sagt med nye sikkerhedsforanstaltninger. Fx får du besked, hvis din MitID app aktiveres på en ny enhed. Du kan også vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt. Nedenfor har vi listet de ændringer du vil opleve:

  • Ved login på Experian’s selvbetjeningsløsninger, vil du opleve at du automatisk videresendes til Nets for at sikre korrekt login og identifikation. Såfremt identifikationen hos Nets er succesfuld, bliver du igen automatisk ført videre til den Experian side som du forsøger at logge ind på.
  • Muligheden for at logge ind med NemID lukker, når MitID er fuldt udrullet I Danmark.
  • NemID nøglekort og nøgleapp udgår også. Du skal i stedet bruge MitID.
  • I fremtiden er det ideen at MitID bliver Danmarks elD-løsning og vil kunne bruges på tværs af EU. Du vil fremover derfor kunne identificere dig med MitiD på andre europæiske landes offentlige e-services.

Sådan får du MitID

Bankerne står for migreringen. Du får således automatisk besked når det er din tur til at migrere til MitID. Du skal fremover kontakte din bank for hjælp med MitID. Læs mere på www.mitid.dk