Aug. 2021 | Konkursanalyser | Konkursanalyse

Et fald i antallet af konkurser på lidt over tre procent er facit for juli 2021 sammenlignet med samme måned i 2020 – fra 473 konkurser i 2020 til 457 konkurser i 2021. Der er stadig intet, der tyder på en snarlig konkursbølge.

Erhvervslivet bliver ved med at byde coronas konsekvenser trods. I juli måned gik 457 virksomheder konkurs i Danmark, og det er en nedgang på 3,4 procent fra juli 2020, hvor 473 virksomheder drejede nøglen for sidste gang.

Dermed er der endnu ingen tegn på den konkursbølge, som økonomer og andre observatører frygter, kan være på vej.

  • Hjælpepakker med udskydelse af blandt andet skat hjælper helt sikkert de mest udsatte erhverv lige nu, men hvis regningen skal betales snart, kan det måske give et konkursskvulp med ekstra mange konkurser blandt især SMV’er, der måske ikke er tilstrækkeligt polstrede, siger Bo Rasmussen, der er direktør hos data- og analysevirksomheden Experian, der har analyseret tallene.

Ifølge Bo Rasmussen understreger julis tal dog alt andet lige de seneste måneders positive fortælling om de danske virksomheder.

Hvad gør IVS’er frem mod oktober?

Frem til midten af oktober skal tusindvis af de såkaldte IVS’er finde ud af, hvad der skal ske med deres firmaer, fordi den ultrapopulære virksomhedsordning udløber. Og det kommer muligvis til at skubbe konkurstallene kunstigt højere i de kommende måneder, advarer Bo Rasmussen.

  • Vi ved, at der er en del virksomheder under IVS-ordningen med lille eller ingen omsætning, og de skal inden 15. oktober omdannes til ApS, ellers vil de blive tvangsopløst med efterfølgende konkurs, siger Bo Rasmussen.

De seneste måneder har konkurstallene stabiliseret sig på et lavt niveau efter et par konkursfyldte måneder i januar og februar i 2021.

Konkursanalyse Juli 2021

Konkursanalyse Juli 2021

Download the PDF