Jul. 2021 | Konkursanalyser | Konkursanalyse

495 danske virksomheder drejede nøglen om for sidste gang i juni, og det er en stigning på cirka 8 procent fra juni 2020. Restauranter og overnatningssteder oplevede det største fald i antallet af konkurser på tværs af alle brancher.

Lange lyse nætter og det danske fodboldlandshold har for alvor fået os ud af vores corona-isolation, og det mærker de hos barer, restauranter og overnatningssteder. Bevæbnet med feriepengefyldte betalingskort er danskerne gået på jagt efter de oplevelser, som vi har været afskåret fra i mange måneder, og det skaber måske en begyndende optimisme i dele af erhvervslivet, som har været hårdt ramt?

  • Det er jo svært at konkludere noget endegyldigt ud fra en enkelt måneds tal, men det er alligevel opsigtsvækkende, at en af de hårdest ramte brancher oplever det største fald i antallet af konkurser, når vi ser på samme måned for et år siden.
  • Et fald på cirka 33 procent – fra 39 i 2020 til 26 konkurser i 2021 – er status for branchen overnatning og restauration, siger Bo Rasmussen, der er direktør hos data- og analysevirksomheden Experian, der har analyseret tallene.

For hele erhvervslivet blev det til 495 konkurser mod 459 i juni 2020. En stigning på 7,8 procent.

Ifølge Bo Rasmussen understreger junis tal de seneste måneders positive fortælling om de danske virksomheder, der fortsat byder coronas negative påvirkninger trods.

Dog er udskudt skat og moms ifølge Experian-direktøren stadig en ukendt joker, der kan komme til at koste virksomheder livet – især i de mest corona-ramte brancher.

Husk gældsinddrivelse og kreditvurdering

Ifølge Experian-direktøren er der ligesom de foregående måneder fortsat en del konkurser blandt IVS’er, der reelt ikke har været aktive virksomheder med omsætning. IVS’er skal senest til efteråret omdannes til en anden virksomhedsform eller lade sig tvangsopløse med efterfølgende konkurs.

De seneste fire måneder har konkurstallene stabiliseret sig på et lavt niveau efter et par konkursfyldte måneder i januar og februar i 2021.

Konkursanalyse Juni 2021

Download Hele Analysen Her