Okt. 2020 | Konkursanalyser | Konkursanalyse

Der har i september 2020 været 410 konkurser, hvilket er et fald på 9,1% sammenlignet med september 2019, hvor der var 451 konkurser. De fleste regioner viser et fald med Sjælland med det relativt største fald i antal konkurser, hvis man ser bort fra de små områder som Bornholm. Kun fire regioner har en stigning i antallet af konkurser. Hvis man ser på et helt år, har der samlet set været et fald på 23,3 % i forhold til samme periode året før. Særligt Hovedstaden har haft markant færre konkurser i perioden, mens områder som det øvrige Sjælland og Lolland- Falster viser stigninger.

En konkurstsunami er blevet kaldt flere gange i de seneste måneder. Alligevel holder mange virksomheder sig stadig i live, og iværksætterlysten er heller ikke blevet kvalt i en corona-tåge. Antallet af nyoprettede virksomheder holder sig nemlig på næsten samme niveau som før pandemien, viser tal fra Experian (se separat analyse for Nyetableringer for Q3)

Når virksomheder lukker, kommer flere også til at stille sig i arbejdsløshedskøen. Men det er dog sandsynligt, at det igen bliver de hårdest ramte brancher inden for servicefagene. Hoteller, restauranter, eventbureauer og rejsebranchen kæmper lige nu en ulige kamp mellem sygdom og myndighedernes restriktioner.