Sep. 2020 | Konkursanalyser | Konkursanalyse

Vores spritnye konkurstal for august viser, at virksomhederne fortsat holder liv i forretnignen – godt hjulpet af hjælpepakker. Næsten 24 procent færre konkurser er blevet annonceret sammenlignet med august 2019.

Udvalgte brancher har fået forlænget statens støtteordninger i sidste øjeblik, men store dele af dansk erhvervsliv skal nu til at stå mere på egne ben igen.

Helt nye konkurstal for august viser, at antallet af konkurser er næsten 24 procent færre sammenlignet med august 2019. 297 virksomheder lukkede for sidste gang i august 2020.

  • De flotte tal er sandsynligvis et udslag af hjælpepakkerne, der har sat brancher og virksomheder i en økonomisk tidslomme, mens coronaens økonomiske påvirkning har raset. Der har været en debat om, at nogle brancher er ramt hårdere end andre, både af restriktioner og mangel på hjælpepakker.
  • Men efterhånden som virksomhederne skal stå på egne ben igen, er det oplagt, at de svageste virksomheder må lukke. Blandt de mange virksomheder, der har overlevet corona-krisen, er der mange, der allerede var lukket uden statens indblanding. Det er jo både sunde og mindre sunde virksomheder, der har overlevet i det sidste halve års støtteperiode, forklarer Bo Rasmussen, der er nordisk salgsdirektør hos Experian, der står bag konkursanalysen.

Regionalt er der i august sket en markant stigning på Lolland og Falster som det eneste sted i landet. I kategorierne undervisning og restaurationer/overnatning er der sket mindre stigninger i antallet af konkurser, men de faktiske tal er små. Ifølge Bo Rasmussen kan tallene alligevel være et udtryk for, at især restauranter og hoteller har det svært med de mange restriktioner.