Mar. 2020 | Konkursanalyser | Konkursanalyse

Vores nyeste tal viser et fald i antallet af konkursramte virksomheder i Region Sjælland, Jylland og Hovedstaden i 2020.

”2020 er startet godt, når vi ser på konkurser i Region Sjælland. I januar og februar i år er 105 virksomheder i Region Sjælland blevet erklæret konkurs; det er 11 virksomheder færre end tilsvarende måneder sidste år,”. ”Derudover er hele 155 færre virksomheder erklæret konkurs i Hovedstaden sammenlignet med de tilsvarende måneder sidste år”, siger Bo Rasmussen, Nordisk Salgsdirektør i Experian. ”Også i Nordjylland ser vi et fald, hvor der i januar og februar i år er 62 virksomheder i Region Nordjylland der er blevet erklæret konkurs; det er 12 virksomheder færre end i de samme måneder i 2019.”, afslutter Bo Rasmussen.

Det ser Dansk Erhverv som gode nyheder.

”Det er naturligvis godt nyt for ejerne og lokalområdet, når færre virksomheder må dreje nøglen på grund af konkurs. Det giver samtidig mere tryghed for de medarbejdere, der kunne være involveret, at man ikke skal ud og finde et nyt arbejde. Den gode start på 2020 kommer ovenpå et trist 2019, der bød på det højeste antal konkurser, vi nogensinde har set.” siger Kristian Skriver, økonom i Dansk Erhverv.

Svag vækst på vigtige eksportmarkeder kan true

På sigt er danske virksomheder dog være truet af svækkede vækstudsigter i verdensøkonomi. Væksten i Tyskland gik kraftigt ned i gear i 2019, og udsigt til en endnu svagere vækst i 2020.

”Det er bekymrende for danske virksomheder, når der er svagere vækstudsigter på et vigtigt eksportmarked som Tyskland. Det gør det mere vanskeligt for danske virksomheder at afsætte varer, og det kan på sigt kan det gå ud over væksten herhjemme, og kan potentielt lede til lidt flere konkurser,” siger Kristian Skriver.

Danmark eksporterer varer og tjenester for 155 mia. kr. til Tyskland.

Læs konkursanalysen for januar her

Læs konkursanalysen for februar her