Loading...

Virksomheder ruster sig mod dataangreb: Flere investeringer på vej

En spritny undersøgelse blandt over 900 tværindustrielle virksomheder fra Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) foretaget af Forrester Consulting på vegne af Experian har taget pulsen på virksomheders evne til at beskytte sig mod databedrageri. Og undersøgelsen afslører iøjnefaldende konklusioner.

Hver tredje beslutningstager (34 procent) erkender, at deres digitale kanaler er sårbare, selvom datatyveri – malware, hacking og social engineering – påvirker omkring 60 procent af de adspurgte virksomheder. Alligevel mener kun 14 procent, at de er optimalt rustet mod databedrageri. For danske virksomheder er tallet helt nede på 8 procent.

– Set med danske briller virker det tal alarmerende. Særligt når flere af de lande, vi ofte sammenligner os med, ligger højere. Jeg tror nu, at kulturelle strømninger og en vis portion dansk ydmyghed spiller ind. Det er min oplevelse, at vi herhjemme faktisk er langt i forhold til at forebygge databedrageri, siger Bo Rasmussen, nordisk salgsdirektør i Experian, og fortsætter:

– Men derfor vækker det opmærksomhed, at der på tværs af landegrænser er hele 86 procent af virksomhederne, som ikke selv mener, de er godt nok rustet mod dataangreb. De balancerer på en knivsæg. For svindlere er hurtige, vedholdende, vilkårlige og opportunistiske – og de skyr ingen midler.

Avancerede angreb kræver avanceret beskyttelse

Den nye undersøgelse viser da også tydeligt, at netop kompleksiteten og foranderligheden i angrebene giver hovedpine ude i virksomhederne. Og i takt med, at omfanget af databedrageri både på globalt og nationalt plan stiger, har mange måttet erkende, at de simpelthen ikke er gode nok til at håndtere risici.

Faktisk mener næsten én ud af fire virksomheder (22 procent), at der investeres utilstrækkeligt i ressourcer til håndtering af databedrageri. Men at beskytte sig mod de avancerede kriminelle i cyberspace kræver nye kvalifikationssæt. Mange virksomheder har derfor planer om at foretage kortsigtede investeringer i både ny teknologi og kompetenceopbygning inden for de næste 12 måneder. Kigger man lidt længere ud i horisonten har mange allerede øremærkede budgetter til investering i konkrete teknologier som single access-platforme (55 procent), robotteknologi (54 procent) samt AI/maskinlæring og integrerede rapporteringsmoduler (51 procent).

Og det er gode nyheder, mener Bo Rasmussen:

– Det er positivt, at man på den korte bane er optaget af at opgradere menneskelige ressourcer, men især investeringerne i ny teknologi vil have stor betydning for ens evne til at beskytte sig. Vi kan se, at angrebene bliver mere og mere avancerede, og man kan, groft sagt, ikke ansætte sig ud af det alene. Omfanget og udfordringerne er simpelthen for store, lyder vurderingen.

Læs Experians seneste Forrester Fraud Rapport og få det fulde indblik i analysen her.