Loading...

Rekordmange undervisningsvirksomheder gik konkurs i årets første halvår

Der har i årets første halvår været 4.524 konkurser. Aldrig tidligere er så mange virksomheder gået konkurs i løbet af årets første seks måneder. Det viser nye tal fra Experian.

I juni gik 465 virksomheder konkurs. Det er 25,8 pct. færre end samme måned sidste år. Det viser spritnye tal fra data- og analysevirksomheden Experian. Trods færre konkurser i juni er rekordmange virksomheder gået konkurs i årets første halvår. I årets første seks måneder af 2019 gik 4.524 virksomheder konkurs. Til sammenligning gik 3.340 virksomheder konkurs i samme periode sidste år.

”I de første seks måneder af 2019 er rekordmange virksomheder gået konkurs i Danmark. Den kraftige stigning skyldes blandt andet teknik vedr. lovgivning, der kræver registrering af reelle ejere. Erhvervsstyrelsen oversendte i november sidste år ca. 7.500 selskaber til skifteretterne med henblik på tvangsopløsning, fordi selskaberne ikke fulgte lovgivningen om at have registreret deres reelle ejere. Det har givet ekstraordinært mange konkurser i marts og april i år”, siger økonom i Dansk Erhverv, Kristian Skriver og fortsætter:

”De senere år er lige så mange virksomheder gået konkurs, som vi så i kriseårene. Det er på trods af, at der de senere år har været fremgang i både danske og global økonomi, der har givet et godt grundlag for vækst hos mange virksomheder. De mange konkurser i opsvinget skyldes, at når der er økonomisk fremgang, giver det samtidig mange med en iværksætter gemt i maven mere mod på at starten egen virksomhed. Det har vi også set i Danmark, vor vi aldrig har set så mange nye virksomheder, som vi ser i disse år”, siger han.

Når man kigger på branchefordelingen af konkurser over det seneste år, er der særligt nogle brancher, som har oplevet mange konkurser, fortæller Experians nordiske salgschef Bo Rasmussen:

”Når der ses på de seneste 12 måneder, er det brancherne undervisning samt landbrug, fiskeri, mm., som har haft de relativt største stigninger. Undervisningsbranchen har de seneste 12 måneder haft 71 procent flere konkurser end samme periode 12 måneder tidligere. Indenfor landbrug og fiskeri er den samme stigning på 38,4 procent,” siger Bo Rasmussen.

4.524 konkurser i året første halvår

Kilde: Experian

Note: Hovedstaden inkluderer Bornholm, Sjælland inkluderer Lolland og Falster, Øvrige er Færøerne og Grønland.

Læs hele konkursanalysen for juni 2019 her