Loading...

Dansk Erhverv: Behov for alternativ til iværksætterselskaber

Nye tal fra Experian viser, at der er nyetableret 5.144 IVS-virksomheder i første kvartal af 2019. Det svarer til, at hver anden nyetablerede virksomhed i 2019 er en IVS’er og understreger behovet for at finde en holdbar formel for, hvordan iværksættere fortsat kan stifte et selskab med et lavt kapitalkrav, mener Dansk Erhverv.

Vi har opgjort tallene for nyetablerede virksomheder for årets første kvartal, og det viser en markant stigning i antallet af nyetablerede selskaber.

”Første kvartal af 2019 har vist en svag stigning i det samlede antal nyetablerede selskaber på 14,4 procent sammenlignet med første kvartal af 2018. Det er især de populære IVS’ere, der er blevet oprettet i stor stil, hvor vi kan se, at der er en stor interesse i at oprette denne virksomhedstype,” siger Jakob Færgemann, konsulentchef i Experian.

Den kraftige stigning i antallet af nye iværksætterselskaber i første kvartal af 2019 skyldes blandt andet, at der bliver ”hamstret” af selskabsformen. Dansk Erhverv mener, at der bør ses på alternativer efter nedlukning af iværksætterselskaberne.

”I Dansk Erhverv mener vi, at det er ærgerligt, at vi har ladet de brodne kar ødelægge mulighederne for alle de lovende iværksættere i Danmark, som stifter et iværksætterselskab med gode intentioner. For vi skal huske på, at iværksættere er dem, som skaber fremtidens vækst og arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer gode vilkår for iværksættere i Danmark,” siger Jasmina Pless, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har ad flere omgange opfordret regeringen til at sætte fokus problemer med skattesnyd og konkurssager i iværksætterselskaberne, frem for helt at fjerne muligheden for at etablere en IVS-virksomhed.

”Vi tror ikke, at det kommer til at have synderlig effekt, at regeringen har sænket kapitalkravet for anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Danmark har dermed det næsthøjeste kapitalkrav sammenlignet med resten af EU-landene, hvor det flere steder fortsat er muligt at stifte et selskab uden kapitalkrav. Med afskaffelse af iværksætterselskaber risikerer vi, at flere iværksættere blot tager til et andet EU-land for at stifte selskab, hvorefter virksomheden frit vil kunne oprette en filial i Danmark,” siger Jasmina Pless.

Hent hele rapporten for nyetableringer Q1 2019

Kontakt Nordic Marketing Manager hos Experian, Rie Lindgren, 6043 4144 eller rie.lindgren@experian.dk