Loading...

2019 er ikke startet godt ud, når vi ser på konkurser

Konkursanalyse januar 2019

Nye tal fra Experian viser, at 704 virksomheder måtte dreje nøglen om i januar måned. Det er næsten dobbelt så mange som januar 2018. Den store stigning i konkurser er stort set udelukkende trukket af flere konkurser i Hovedstaden.

”2019 er ikke startet godt ud, når vi ser på konkurser. Der kan være tekniske årsager til større udsving i antallet af konkurser fra måned til måned. Men tager man højde for disse udsving, er det dog stadig en pæn stigning i antallet af konkurser, som denne måned primært kan henføres til region Hovedstaden.  Januar sidste år måtte 104 virksomheder dreje nøglen om i Hovedstaden, mens hele 469 virksomheder gik konkurs i januar år. Når man ser udenfor Hovedstaden, så er billedet dog væsentlig mere positivt. Her er der faktisk lidt færre konkurser i år end sidste år,” siger Jakob Færgeman, konsulentchef i Experian.

Væksten i Europa i lavere gear
I årene efter krisen førte en mærkbar nedgang i efterspørgslen til et stigende antal konkurser, men i løbet af de senere har dansk økonomi har været inde i et opsving. Opsvinget i Danmark har været båret frem af fremgang i den internationale økonomi. Men efter flere år med fuld fart på væksten i Tyskland, så er vi begyndt med at se svaghedstegn hos vores største eksportmarked. Sidste år oplevede tysk økonomi den laveste vækst i fem år.

”Vi har igennem de senere år oplevet fremgang i både dansk og international økonomi. Den fremgang har mange virksomheder nydt godt af. Men væksten i Europa og særligt Tyskland er så småt begyndt at gå ned i gear. Det gør det mere vanskeligt for danske virksomheder at afsætte varer og tjenester på vores vigtigste eksportmarkeder i Europa,” siger Kristian Skriver.

Download Experian Konkursanalyse januar 2019