Loading...

Julehilsen fra Experian: 2018 blev et godt år med vækst

« I 2018 kom Experian for femte år i træk på listen over verdens mest innovative virksomheder. Det viser, at vi har en unik kultur for at skabe innovation i dagens digitale og datadrevne økonomi » – Frode Berg, Managing Director Nordics, Experian

2018 har været et rekord godt år for dansk økonomi. Væksten er god, flere kom i arbejde, og dem der ejer boliger, har tjent på dem. Samtidig ser vi en række udfordringer omkring os. Handelskonflikten mellem USA og Kina skaber udfordringer for udviklingen af verdensøkonomien og har blandt andet allerede medført uro på verdens børser dette efterår.

I Norge har Finansministeriet netop godkendt oprettelsen af et gældsregister. Et redskab som har vist sig særdeles effektiv i Danmark, hvor KreditStatus har hjulpet virksomheder med at lave effektiv kreditvurdering af potentielle kunde. Herhjemme i Danmark har inddrivelsen af offentlig gæld ligget højt på dagsordenen, hvor knap en halv million danskere netop har fået eftergivet gæld. Den stigende offentlige gæld i Danmark er bekymrende, og her foreslår vi hos Experian, at RKI-registeret kan gå ind og udføre den samme funktion, som har holdt den private misligholdte gæld nede i mange år i Danmark.

På Forbes’ liste over verdens mest innovative virksomheder

I Experian er vi stolte af, at innovation er en så stor del af vores virksomhedskultur. Experian vil fortsætte med at dyrke innovationskulturen og øge fokus på at levere kundeoplevelser i første klasse. Det er netop vores innovationskultur, som er hovedårsagen til, at vi står på Forbes liste over verdens mest innovative virksomheder for femte år i træk. I år klatrede vi samlet set op på en 57. plads, og er blandt de ti mest innovative virksomheder med hovedkontor i Europa.

Som led i vores innovationsstrategi lancerer vi blandt andet Experian Ascend Analytics on Demand i det nye år. Det er en fuldintegreret big data- og analyseplatform, som skal hjælpe virksomheder med at tage hurtigere, mere troværdige og vidensbaserede beslutninger. En undersøgelse fra Experian Business Review viser, at kun 30 procent af de vigtigste beslutningstagere udnytter dataanalyseprogrammernes fulde potentiale i dag. Derfor er analyseplatformer som Experian Ascend Analytics on Demand afgørende.

Kunstig intelligens bliver afgørende i 2019

Experian har set nærmere på nye branchetendenser og de vigtigste udfordringer i forbindelse med det digitale skift vi står midt i. Mere end 700 ledere og beslutningstagere er blevet interviewet og den allerede foretagne analyse understøttes af forskning fra Forrester Consulting. En af de vigtigste pointer er, at kunstig intelligens bliver en afgørende faktor i 2019. Halvdelen af virksomhedslederne fra Experians og Forresters undersøgelse siger, at brugen af kunstig intelligens vil blive langt mere udbredt, når det gælder risikostyring og forebyggelse af svindel. Undersøgelsen vil blive publiceret inden længe.

På den måde ser 2019 ud til at blive året, hvor kunstig intelligens vil gå fra at være et buzz-word til at blive en integreret del af vores liv. Vi er næsten sikre på, at der kommer til at ligge mange Google Home produkter under danskernes juletræer i år, og denne lille hjemme-assistent er baseret på netop AI-teknologi. Med denne julegaveidé givet videre vil jeg gerne takke for samarbejdet i løbet af året og glæde mig til det videre samarbejde i det kommende år.

Julehilsner fra
Frode Berg, Managing Director Nordics, Experian