Loading...

“Tryk på Digitaliserings-speederen eller bliv overhalet af konkurrenterne” – Meet the Speaker: Tim Frank Andersen

blog-article-andersen-930x420

Tim har 25 års erfaring i Digital Transformation, og har hjulpet globale virksomheder som Nike, LEGO og Pandora med digital strategi. Tim taler til Experian Innovation Summit 2018 den 3. oktober om Digital Transformation i en dansk virksomhedskontekst, og giver dig sin “how to” guide til en stærkere digital strategi, og hvordan den udføres i praksis.

En verden under kraftig forandring

Vi befinder os på et tidspunkt, hvor verden generelt forandrer sig hurtigere end nogensinde før. Denne forandring er primært drevet af den teknologiske udvikling og den stigende digitalisering, der finder sted, og som har fundet sted med øget hastighed de sidste mange år. Specielt de sidste ca. 10 år siden at Apple lancerede deres første smartphone, har været voldsomme.

Samtidig oplever vi at vi som borgere, brugere og kunder bliver markant mere krævende, da vi har vænnet os til nye og bedre måder at gøre tingene på, hvilket vi nu også forventer at kunne med de virksomheder vi interagerer med.

Dette medfører, at rammevilkårene for de fleste virksomheder er under beskydning, men for mange kan det være svært at se, hvad der præcis kan forandre sig. Sandheden er dog, at det er det meste. Det kan være alt fra jeres produkter og forretningsmodel til service platform og konkurrentbillede, der er under forandring.

Udfordringen er, at forandringen ofte kommer snigende lige indtil det pludselig går meget stærkt, og så er det ofte for sent. Derfor er det vigtig at for mere eller mindre alle virksomheder at komme i gang med dels at forstå, hvad der potentielt kan ramme virksomheden og dels at få kortlagt, hvor man som virksomhed er mest sårbar, for derefter at kunne lave en plan for, hvilke aktiviteter og projekter der skal igangsættes for at transformere virksomheden, så den fortsat er relevant, værdiskabende og konkurrencedygtig under de nye rammebetingelser.

Men hvilke særlige udfordringer er der for de danske virksomheder?

Umiddelbart er danske virksomheder ikke nødvendigvis mere sårbare end andre, men specielt to ting gør sig gældende herhjemme, ifølge Tim Frank Andersen:

  1. I den nye digitale verden vil det være markant nemmere at arbejde globalt, og det er desværre ikke noget vi er super gode til herhjemme. Vi vil derfor opleve et stigende pres og konkurrence udefra samtidig med, at vi skal dygtiggøre os til at handle med hele verden.
  2. I Danmark har vi ekstremt mange små og mellemstore virksomheder, og de er desværre også de mest sårbare, da de sjældent har den fornødne kompetence, organisation eller overskud til både at kunne drive virksomheden i et stærkt konkurrencepræget miljø, samtidig med at man transformerer virksomheden mod en ny fremtid, som stadig er relativt ukendt.

Hvilke key take-aways kommer deltagerne til at tage med sig hjem fra dit oplæg?

Jeg vil tegne et ret klart billede af, hvorfor det her skal tages meget alvorligt og hvorfor det er vigtigt at agere med rettidig omhu.

Derudover vil jeg forsøge at give en konkret anvisning til, hvordan man som virksomhed kan komme i gang med en digital omstilling. Hvad skal der ske på ledelsesniveau og hvilke overordnede tiltag deltagerne kan sætte i gang, når de møder på arbejde igen.

Tilmeld dig Innovation Summit i dag

Til Experian Innovation Summit kan du ikke blot opleve Tim, men også spændende indlæg fra blandt andre Tina Dupont – Administrerende direktør hos Stila A/S og TED-talker Andreas Ekström.

Tilmeld dig i dag – så er du sikker på at have en plads