Loading...

Konkursanalysen: Flere konkurser i 1. kvartal 2018

Nye tal fra Experian viser, at der i marts var 585 virksomheder, som måtte dreje nøglen om som følge af konkurs. Det er 113 flere end samme måned året før.

Samlet set har der i 1. kvartal af 2018 været omkring 1.400 konkurser. I samme periode sidste år gik ca. 1.320 virksomheder konkurs, altså er der tale om en mindre stigning på lige under 80 konkurser i forhold til i 2017.

”Det er umiddelbart ikke overraskende, at konkursudviklingen i år indtil videre ligner den fra sidste år. Tilstanden i dansk økonomi har nemlig heller ikke ændret sig radikalt over det seneste år. Dykker man lidt ned i tallene rent geografisk, kan man se, at der var flest konkurser i Hovedstaden. Næsten 580 virksomheder i Hovedstaden gik konkurs i første kvartal. Det svarer dog til et fald på 10,5 pct. i forhold til første kvartal sidste år. Omvendt har Fyn, Midt-og Vestjylland, Østjylland og Nordjylland oplevet flere konkurser indtil videre i år i forhold til samme periode sidste år. Udviklingen på resten af Sjælland samt i Sydjylland har været mere eller mindre neutral,” siger Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv.

Konkurser kan frigøre ressourcer

Jonas Spendrup Meyer understreger, at selv om den enkelte konkurs kan være en sørgelig historie for de berørte parter, så kan konkurser i sidste ende bidrage til at løfte økonomien.

”Ud fra et lidt mere makroøkonomisk perspektiv kan konkurser over tid faktisk være med til at løfte potentialet for økonomisk vækst. Det skyldes, at når en virksomhed går konkurs, frigøres de ressourcer, som virksomheden tidligere har rådet over – eksempelvis kapital og arbejdskraft. Disse ressourcer kan andre og mere effektive virksomheder nu benytte i deres produktion, hvilket løfter den samlede økonomiske velstand i økonomien,” siger Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv.

Hent konkursanalysen for marts 2018 her


Tilmeld dig vores nyhedsbrev, Experian Insight, og bliv opdateret på arrangementer og inspiration fra Experian