Loading...

Bredt fald i antal af konkurser over hele landet i oktober

Antallet af konkurser faldt i oktober med 35 procent i forhold til oktober sidste år, viser nye tal fra Experian. Faldet sker bredt på tværs af landet og brancher og følger et tilsvarende fald i september. 

Nye tal fra analysevirksomheden Experian viser, at antallet af konkurser samlet faldt med 35 procent fra oktober sidste år til oktober i år.

“Igen går Hovedstaden foran med en halvering i forhold til oktober måned sidste år, fra 266 til 119, svarende til et fald på 55 procent. Det er flot. Til gengæld går det stadig kun trægt fremad i Østjylland, som denne måned er eneste region, hvor udviklingen peger i den forkerte retning med en stigning på 15 procent”, kommenterer Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian.

Konkurs 1

”De aktuelle tal er bestemt en god nyhed. Især fordi vi så det samme for en måned siden, hvilket viser, at faldet ikke bare er en enlig svale. Tendensen ses i alle landets regioner og brancher og peger på en robust udvikling, ” siger økonom i Dansk Erhverv, Jens Hjarsbech.

Ses der på udviklingen gennem de seneste 12 måneder sammenlignet med 12 måneder året før, er faldet dog en del mindre, nemlig bnare 2,3 procent.

”De to seneste måneders fald har trukket det samlede antal konkurser de seneste 12 måneder ned under antallet for et år siden. Endnu en god nyhed. Her er udviklingen dog noget mindre bredt fordelt og drives stort set udelukkende af virksomhederne i Hovedstaden. Hvis vi virkelig skal se en øget vækst i dansk økonomi, skal konkursfaldet omfatte hele landet,” siger Jens Hjarsbech.

Udsigten til vækst er fortsat moderat

På trods af de positive konkurstal er det stadig Dansk Erhvervs vurdering, at væksten i økonomien holder sig på et ret moderat niveau de kommende år.

”Forbrugerne holder stadig på pengene, og det samme gør virksomhederne, så investeringerne udvikler sig stadig trægt. Og endelig er vækstudsigterne i Kina og Europa begrænsede, så vi ser ikke noget stort eksportboom foran os. Vi holdes oppe af meget lave renter, hvilket også kan have haft en hjælpende hånd i faldet i konkurserne,” siger Jens Hjarsbech.

Konkurs 2