Loading...

Langt flere selskaber overlever i september

Konkurser september 2 _85385041_jpg

ANALYSE Nye konkurstal afspejler nu for første gang de positive forventninger til dansk økonomi. Antallet falder i september 32 procent i forhold til sidste år.

Størst fremgang oplever Midt-Vestjylland samt Hovedstaden med en halvering i antallet i forhold til september sidste år. For Midt- og Vestjyllands vedkommende fra 46 konkurser i september 2014 til 16 i år (et fald på 65,5%) og Hovedstaden fra 142 konkurser i september 2014 til 79 i år (et fald på 44%).

Østjylland følger godt med og går fra 63 konkurser i september sidste år til 39 i år (et fald på 38%)”Vi har væbnet os med tålmodighed, mens niveauet er gynget op og ned. Så sent som i august så vi en stigning på 12 procent i forhold til året før. Nu kan vi begynde at se fremad, i hvert fald i og omkring de større byer, hvor den seneste udvikling må siges at være overbevisende, siger Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian.
Han forventer dog ikke forbedring i samme tempo resten af året, men en tilbagevenden til en støt nedadgående kurve.
”I årets løb har vi set 4.277 konkurser, fra september 2014 og til nu. Det er stadig for mange og flere end det løbende gennemsnit året tidligere. Det antal skal yderligere ned, så vi kan få skabt et tillidsfuldt erhvervsklima, hvor der er mod på samhandel og investeringer.

Fremad – efter bakgear
Hos Dansk Erhverv genkender økonom Mira Lie Nielsen tendensen fra andre økonomiske nøgletal:
”Det går bedre med dansk økonomi – flere kommer i arbejde, reallønnen stiger og virksomhederne har overvejende positive forventninger. Og det afspejler sig altså nu i konkurstallet, ” siger hun og fortsætter:

”Vi skal dog ikke forvente, at konkurserne rasler ned de kommende måneder. Selvom 2015 ser ud til at blive det bedste år længe, er udviklingen efter vores opfattelse ikke prangende. Vi er fortsat kun på vej op i fart efter, at finanskrisen satte os i bakgear. ”

Det er især brancherne fremstillings-virksomheder, Serviceydelser og Bygge og Anlæg, der har nydt godt af fremgangen. Også branchen Handel har holdt skansen sammenlignet med september sidste år

konkurser august 15

konkurser september 15