Loading...

Ustrukturerede data forstyrrer kundeoplevelsen

PRESSEMEDDELELSE: Fire ud af 10 finans- og televirksomheder bruger eksterne datakilder for at kommunikere præcist med deres kunder. Men bliver informationerne for mange eller brugt forkert, trækker ”big data” ned. Investeringer i analyse- og beslutningssoftware har derfor topprioritet de næste fem år, viser undersøgelse fra Experian

Ligeså effektivt big data kan bane vejen til den ultimative kundeoplevelse, ligeså effektivt kan for få – eller for mange dårligt strukturerede – kundedata forstyrre oplevelsen, og kunden vil skynde sig videre til konkurrenten.
Dilemmaet erkendes i vidt omfang i bank- og telesektoren, fremgår det af en undersøgelse fra Experian, der har interviewet 255 centrale beslutningstagere i 195 virksomheder i EMEA. 73 procent af de adspurgte i Nordeuropa oplyser, at behovet for data-analytics vil udvikle sig over de næste fem år, og 72 procent at investeringer i analyseværktøj, beslutningssoftware og automatisering vil have topprioritet. 69 procent oplever deres egne data som den bedste kilde til information, mens knapt 38 procent organisationer kombinerer med eksterne data for at skabe den optimale service.

Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian Danmark, siger:

“Mange virksomheder anvender de data, kunden selv indberetter, og allerede dér en guldgrube af information. Alligevel ser vi betydeligt stærkere kunderelationer hos virksomheder, der supplerer deres oplysninger med eksterne datasæt. Det giver en dybere og mere troværdig forståelse for kundens adfærd og præferencer og den bedste mulighed for at tilbyde den rette service til rette tid.

Experians undersøgelse sker som led i en globalt gennemført markedsanalyse, Decisioning Vision 2020. Her identificeres faktorer, som virksomhederne oplever underminerer deres evne til at træffe beslutninger. Er data-grundlaget for spinkelt eller dårligt organiseret, reduceres ikke kun hastigheden, men også kvaliteten og pålideligheden i de beslutninger, der træffes.

”For at kunne risikovurdere i en tid, hvor ikke mindst identitets-svindel koster dyrt, vælger mange banker og teleselskaber at have adgang til et bredt spektrum af informationer, herunder socio-økonomiske data og informationer om kundernes betalingsevne”, siger Jens Hjortflod.

Experian tilskynder organisationer til at opnå den ultimative kundeoplevelse ved at fokusere på fem nøgleområder:

  • Erhverve flere og nye datakilder
  • Sikre, at der anvendes et holistisk syn på kunder
  • Træffe beslutninger baseret på informationer i realtid
  • Iværksætte automatisering og muliggøre koordineret service på mange platforme
  • Være åben overfor at gennemføre analyser på tværs af hele organisationen

Det er muligt at læse den fulde Decisioning Vision 2020-rapport (download rapport for Nordeuropa) og anvende Experians interaktive værktøj ved at besøge www.decisioningvision.com.
Deltag i samtalen på Twitter # dv2020.