Loading...

Nordisk Dæk Import siger nej til tab – og ja til gode betalere

CASESTORY: Med en stor kundeportefølje på mange danske virksomheder, oplever Nordisk Dæk Import hvert år, at nogle af deres kunder kan have svært ved at overholde deres betalingsforpligtigelser. En online adgang til Experians RKI register samt løbende kreditovervågning sikrer, at Nordisk Dæk Import kan få lynhurtige informationer om kundens kreditværdighed, hvorved de kan undgå at lave kreditaftaler med dårlige betalere.

Udfordring

Nordisk Dæk Import bliver dagligt opsøgt af en del nye kunder, der lægger en ordre på flere tusinde kroner til øjeblikkelig levering. Hvis kunden vil have en kreditaftale, har Nordisk Dæk Import brug for hurtigt at kunne undersøge om kunden skulle være registreret i Experians RKI register.

”Med den viden kan vi trygt indgå handlen med det samme, eller, hvis kunden skulle være registeret, bede om at ordren betales kontant”, fortæller debitorbogholder Mogens Løvlund Pedersen.

”Alle skal have dæk på deres biler, og vi har kundesegmenter, der sidder hårdt i det, og dette kan være svært at skue med det blotte øje, så det reducerer vores tab betragteligt, at vi systematisk kan tjekke kundernes kreditværdighed”, fortæller Mogens Løvlund Pedersen.

Udfordringen er ikke kun at styre udenom de dårlige betalere, men også at håndtere kundekontakten på en god måde i selve situationen.

”Ingen bryder sig om at blive afvist ved kassen. Men med visheden fra Experians RKI register er det let at for-midle et nej på en venlig og bestemt måde, og det er tydeligt hos 9 ud af 10, at de er bekendt med registreringen og derfor accepterer afslaget”, siger Mogens Løvlund Pedersen.

Løsning

Når man har mange kunder, så er det naturligt at nogle af dem bliver registreret og derfor skal man have løbende overvågning.

Nordisk Dæk Import har derfor suppleret adgangen til Experians online Kredittjek med adgang til et andet af Experians RKI-produkter, nemlig Kreditvagten, som holder et vågent øje med dine kunder og giver dig besked, hvis en af dem bliver registreret som dårlig betaler – eller hvis en af dem bliver slettet som dårlig betaler. Alene i Danmark har Nordisk Dæk Import i dag et stort antal kunder til overvågning i Kreditvagten.

”Det fungerer rigtig godt for os. For det er ret enkelt at kommunikere til kunderne, at vores politik ganske enkelt ikke tillader os at have kreditaftaler med virksomheder, der har en RKI-registrering. Det kan de fleste forstå. Ligesom de kan forstå, når vi henvender os for at indgå en strammere betalingsløsning, hvis vi kan se, at virksomheden er på vej i problemer”, siger Mogens Løvlund Pedersen.

Resultatet

Nordisk Dæk Import sparer betragtelige beløb ved at kreditovervåge deres kunder. En gang om året leverer Experian en rapport, der opgør, hvor mange kunder, der har fået afvist en kreditansøgning på grund af RKI-registrering eller en varsling via Kreditvagten.

”Rapporten giver et godt praj om hvor mange penge, vi har undgået at tabe. Hvis vi som et tænkt eksempel siger, at vi har kunnet afvise eller kræve kontant betaling af 1000 dårlige betalere, ja så er det jo blot at gange op med det der i gennemsnit udfaktureres, som vi derved undgår at have ude at svømme, siger Mogens Løvlund Pedersen.

Indtil nu har det især været Experians RKI-produkter, der har været hjørnestenen i virksomhedens strategi. Men også på markedsføringssiden gør Nordisk Dækimport i nogen grad brug af Experians business to business produkter, herunder produktet Web Direct, der giver præcise markedsdata at arbejde med.

”Vores salgsafdeling bruger Web Direct til at trække markedsdata ud på potentielle kundeemner”, slutter Mogens Løvlund Pedersen.

Download casestory her >>

Om Nordisk Dæk import

Nordisk Dæk Import er en familieejet, dansk virksomhed, startet af Betty og Benny Kristensen i 1970. Virksomheden har løbende ekspanderet og udviklet sig til at være markeds-ledende leverandør af dæk og fælge til autobranchen, industrien og land-brugssektoren. Nordisk Dæk Import har i dag datterselskaber i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og England.

“Det fungerer rigtig godt for os. For det er ret enkelt at kommunikere til kunderne, at vores politik ganske enkelt ikke tillader os at have kreditaftaler med virksomheder, der har en RKI-registrering. Det kan de fleste forstå.”

Mogens Løvlund Pedersen
Debitorbogholder
Nordisk Dæk Import