Loading...

Bank Norwegian vil ekspandere uden at ansætte flere

CASESTORY: 42 ansatte, 250.000 kunder og én klar ambition: Bank Norwegian vil ekspandere uden at ansætte flere

Med Experians PowerCurve-løsning har Bank Norwegian taget automatiseringen af deres processer til et helt nyt niveau. 42 ansatte håndterer hver dag mere end 250.000 eksisterende kunder, og planen er at ekspandere til Sverige – uden at ansætte væsentligt flere. Et øget mersalg på 50% er kun én af de afledte fordele…

Bank Norwegian startede op som helt ny aktør i et udfordret marked tilbage i 2007. Visionen var klar: De ville være en næsten fuldautomatiseret bank. De ville tilbyde et sikkert og gennemsigtigt bankprodukt, hurtige beslutningsprocesser og en god kundepleje. Banken fik en forrygende start, de oplevede stor kundetilgang og med dét også et stigende behov for at holde udgifterne under kontrol.De ville ekspandere, men ikke ansætte flere.

Masser af hestekræfter

Derfor havde de brug for en beslutningsmotor med masser af hestekræfter – en grad af automatisering, der endnu ikke var set på markedet.

“Vi undersøgte hvilke bankingsystemer, der kunne løfte det niveau af automatisering, vi gik efter. Vi ønskede et system, der kunne give os god kontrol over vores portefølje, mulighed for at følge op og skabe mersalg og samtidig gøre vores forretning fleksibel og minimere vores kræfter på dokumentation og administration” – fortæller Tore Widding, Chief Risk Officer i Bank Case study: Bank Norwegian Norwegian – “Vi valgte Experians PowerCurve, fordi løsningen var så smidig og matchede vores behov mest præcist. Vi er en forholdsvis lille bank, så det var vigtigt for os, at løsningen kunne skræddersyes til os, og at vi med systemet fik adgang til dygtige fagfolk på den anden side af Norges grænser”.

En oprigtig sparringspartner

Ikke mindst sidstnævnte var vigtig: ”At have adgang til specialister er meget vigtigt for en lille virksomhed som vores. Vi fandt en god sparringspartner i Experian, der kunne bekræfte os i, at vi tænkte rigtigt – og som i lige så høj grad kunne udfordrer os, når vi tænkte forkert. Vi kan altid stole på de råd, vi får, og vi oplever en oprigtig interesse for at finde en løsning, der fungerer for os”.

“Og så er systemet intuitivt. Det er let at skrue på de forskellige håndtag, f.eks. når macro-økonomien ændrer sig. What you see is what you get, og det er let at teste, hvordan tingene fungerer. Med systemet kan vi være sikre på, at vi rent faktisk følger vores strategi”.

Mersalget er øget med 50%

Og resultaterne taler for sig selv: “Kort fortalt har vi oplevet et øget mersalg på produkter som forbrugslån på op til 50%. En del af dette kunne vi måske også havde opnået uden PowerCurve, men systemet har virkelig hjulpet os til at holde godt styr på vores forretning. Ofte bruger man en lille del af et stort system, men det her system er tilpasset os, og systemet har gjort os i stand til at samle op på vores forskellige processer på en helt anden måde”.

Vi har måttet lære

Spurgt til udfordringer undervejs, lyder svaret: ”Som vi ser det, er automatisering vejen frem. Vi er first movers på det her område, og derfor har vi selvfølgelig måtte gøre os nogle erfaringer i løbet af processen, og nogle gange er vi blevet klogere. Men vi har hele tiden haft en god dialog med Experian, og jeg synes faktisk, vi er endt med en løsning, der er bedre, end vi havde forventet”.

”Hvad fremtiden bringer? I første omgang vil vi ekspandere vores forretning til Sverige, hvor vi også vælger en PowerCurve-løsning. Det betyder, at vi kan ekspandere til et nyt land uden at ansætte et hav af medarbejdere. Og så må vi se. Vi vil tilbyde gode bankprodukter til hele verden med så få hoveder og hænder som muligt”.

Download casestory her >>

Download the case in English >>

«Vi havde brug for god kontrol over vores portefølje, vi skulle automatisere og bygge bro imellem kreditvurderingen og mersalg»
Tore Widding
Chief Risk Officer
Bank Norwegian

Kort om Experians PowerCurve

PowerCurve er en ny løsning til den finansielle sektor. Et stykke software, der kan automatisere en stor del af forretningsgangene og gøre banker langt mere agile. Markedets hurtige bevægelser og den nye finansielle virkelighed gør den rigtige beslutning til et mål, der hele tiden flytter sig. PowerCurve kan styrke din forretning, hvis:

  • Du ønsker at automatisere processer
  • Tid og gennemsigtighed er afgørende
  • Du har behov for at kunne reagere hurtigere, end du gør i dag
Kort om Bank Norwegian

Bank Norwegian er en netbank for private. Banken sælger enkle, standardiserede ind-og udlånsprodukter via web. Siden 2007 har banken leveret webbaserede finansielle ydelser og betjener i dag 250.000 kunder.  I april 2013 åbnede banken i Sverige, i første omgang med kreditkort, men på sigt vil banken også her tilbyde udlånsprodukter.