Fortsat svag stigning i konkurser
– især Hovedstaden er ramt

RKI og KreditStatus

Experians RKI-register er Danmarks største register over dårlige betalere.

Experian A/S og brancheorganisationen Finans & Leasing har indgået et samarbejde omkring KreditStatus – et middel til at undgå for stor gældssætning i det danske samfund.

Fortsat svag stigning i konkurser – især Hovedstaden er ramt

612 virksomheder måtte lukke og slukke i november. Sammenholdt med 2012 svarer det til en svag stigning på 4,6%, og det er især Hovedstaden, der er ramt. Det viser den seneste konkursanalyse fra data- og analysevirksomheden Experian.

Det er primært Hovedstaden og Sjælland, der driver den samlede stigning, men også Bornholm og Østjylland oplever i øjeblikket en svagt stigende tendens.

I alle øvrige områder falder antallet af konkurser i november. Det er Færøerne, Lolland-Falster og Fyn, der oplever det største relative fald, og ser man på hele året, har der i årets første 11 måneder været 4.832 konkurser mod 5.004 i de første 11 måneder af 2012. Det svarer til en nedgang på 3,4%.

12-månedersgennemsnittet er dermed steget til 455 - til sammenligning var niveaet på 558 for 3 år siden, mens det for 5 år siden var på 289.

”Hovestaden demonstrerer i øjeblikket en lidt kedelig retning i udviklingen af konkurser. Næsten 12 ud af 1000 virksomheder i Hovedstaden er gået konkurs de sidste 12 måneder. Omvendt er det også i Hovedstadsområdet, der bliver etableret flest nye virksomheder, og jobudbuddet er størst, så betydningen for arbejdsløsheden er minimal”, fortæller Frank Papsø, direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian. ”Det bliver spændende at se tallene for december, og konkludere på året samlet set. Forhåbentligt vil vi se en cementering af en overordnet positiv udvikling, selvom der har været små svingninger fra måned til måned i løbet af året”.

Kontakt:

Frank Papsø, nordisk direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian, på 51412089  

  • © Experian 2018. Alle rettigheder forbeholdt.