WEB-DIRECT

brugerhjælp

Ring til os: 70 10 01 07

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.

Ring til os
Åbningstider:
Mandag-fredag
kl. 9.00 til 16.00
Lukket mellem 12 og 13

Glemt dit password?

Hvis du har glemt dit password til en af vores onlineløsninger kan du komme videre her:

Det siger vores kunder

”Med Experians produkt-palette har vi fået nogle optimale værktøjer til at målrette vores markedsføring til forskellige målgrupper."

- Casper Hauberg Grønnegard 
  Direktør, Ret&Råd

Hjælp og vejledning til WEB-DIRECT

WEB-DIRECT er online adgang til Experians KOB virksomhedsdatabase over alle danske virksomheder. Databasen kan både bruges af økonomiafdelingen og salgs- og marketingafdelingen i din virksomhed, der dermed har alle danske virksomheder inden for rækkevidde.

  • Data om 630.000 danske virksomheder
  • Data om 940.000 personer i virksomheder
  • Regnskabstal for de seneste 5 år
  • Data om virksomheders struktur og ejerforhold

1. Hvilke versioner findes der af WEB-DIRECT?

Web-Direct fås i 4 forskellige versioner, for at tilgodese vores kunders forskellige behov. Versionerne er forskellige på mængden af data, og på muligheden for at eksportere data fra Web-Direct til brug i egne systemer eller til kampagner. Læs mere om de forskellige versioner af WEB-DIRECT her.

2. Kan jeg prøve WEB-DIRECT før jeg køber?

Ja du kan downloade en gratis demo her

http://www.experian.dk/kundeerhvervelse/virksomhedsoplysninger-web-direct-demo.html

3.Hvor tit opdateres WEB-DIRECT?

WEB-Directs data opdateres dagligt. Selve programmet udvikles løbende. For at undgå konstante opdateringer, som berører brugerne, samler vi nye funktioner og fejlrettelser sammen i puljer, og gør dem tilgængelig herefter. Når ny version bliver tilgængelig, varsler vi dette på produktet sitet. Ønsker du at få besked før en opdatering, kan du kontakte kundeservice og tilmelde dig WEB-DIRECT mailinglisten.

4. Er det muligt selv at styre installationen af WEB-DIRECT?

Ja, Experian har gjort det muligt selv at håndtere installationen. Det kan være hensigtsmæssigt, hvis brugerne ikke skal have adgang til at installere software, eller hvis man selv ønsker at hoste WEB-DIRECT på sin egen server.

5. Kan man lave en egeninstallation af WEB-DIRECT?

Ja, du kan installere WEB-DIRECT som standard Windows program. Se mere her.

6. Kan WEB-DIRECT køre på Opera, Firefox, Mozilla, Safari eller andre browsere?

WEB-DIRECT er baseret på ActiveX, og kører derfor kun på kombinationen af Windows og Internet Explorer.

7. Hvorfor får jeg en helt blank side, evt. med et lille rødt kryds i øverste venstre hjørne, når jeg starter WEB-DIRECT?

WEB-Direct skal installere et ActiveX-komponent på din PC for at fungere.

Det sker automatisk første gang du starter WEB-DIRECT, men det sker også, når Experian har opdateret programmet til en ny version. Det kræver dog, at du har rettigheder til at installere programmer på din PC. Hvis du ikke har de nødvendige rettigheder på din PC, ser du blot en blank side. Din IT afdeling kan hjælpe med at give de nødvendige rettigheder.

1. Hvordan virker personsøgningen?

Ved WEB-DIRECT personsøgninger er der to muligheder.
1. Du kender det præcise navn og kan umiddelbart taste dette (præcis søgning).
2. Du kender noget af personnavnet eller er ikke helt sikker på hvordan det staves (stjernesøgning).

Kender du en persons navn, kan du indtaste det i PERSON-feltet (præcis søgning). Dette kunne være Ditlev Engel. Du kan enten indtaste det som "Ditlev Engel" eller "Engel Ditlev". Det samme er tilfældet med Peter Juel-Berg. Dette kan indtastes enten som "Peter Juel-Berg", "Juel-Berg Peter" eller "Juel Berg Peter".

Er du i tvivl om, hvordan en persons navn staves, kan du anvende stjernesøgning. Hvis du i den præcise søgning har søgt på "Stine Bosse", opdager du, at der ikke er noget resultat. Det kan selvfølgelig ikke være rigtigt, og derfor kan du anvende stjernesøgning. Med stjernesøgning søger du på firmaer, hvor der findes en person, som hedder Stine til fornavn, og Bosse til efternavn. Dette betyder så, at du også finder firmaer, hvor der findes en Stine Pedersen og en Allan Bosse, men du har trods alt indsnævret søgningen.

2. Hvordan virker firmasøgningen?

Ved WEB-DIRECT firmasøgninger er der to muligheder.
1. Du kender det præcise navn og kan umiddelbart taste dette (præcis søgning).
2. Du kender kun noget af firmanavnet, eller er ikke helt sikker på, hvordan det staves (stjernesøgning)

Med den præcise søgning (søgemåde 1) er det nok, at du ved, hvordan firmanavnet staves. Såfremt du er i tvivl, kan du dog altid anvende stjernesøgning. Ønsker du for eksempel at finde virksomheden: Dan-Information System ApS (det er et ophørt selskab) - kan du søge på følgende måder via den præcise søgemåde:
- Dan Information System
- Dan-Information System
- Oplysningscentralen (det tidligere navn er: Oplysningscentralen for Filateli ApS)

Ved enhver søgning søges der også på bi- og kaldenavne, samt tidligere navne. Taster man "Daninformation", så kommer virksomheden ikke frem, idet Dan-Information System ApS i søgningen bliver til ordene Dan, Information og System.

Anvendes stjernesøgning * (søgemåde 2) kan man søge på virksomheder, hvor man ikke er helt sikker på stavemåden. Dvs. førnævnte Dan-Information System ApS kan findes ved "Dan system*" eller du kan finde "K. Balling-Engelsen" ved at skrive "K. Eng*".

3. Hvordan finder jeg nemmest virksomheder med forkortelser - f.eks. Brdr. Andersen?

I firmasøgningsfeltet tastes "Brdr. Andersen*". Med stjernesøgning får man mulighed for at se alle de virksomheder, som indeholder den tastede bogstavkombination.

4. Når jeg har fremsøgt en virksomhed, hvordan kan jeg så se virksomhedens profil?

Markér det eller de firmaer, som du ønsker at se firmaprofilen på. Tryk på mellemrumstasten, og derefter på ENTER knappen - så kommer du automatisk ind på Profilen.

5. Hvordan laver jeg en liste, hvor jeg kun har hovedfirmaerne med, så det samme CVR-nr. ikke kommer med flere gange?

Dette kan du tage højde for, når du laver dit markedsudvalg. Under søgekriteriet Diverse vælger du Selskabsform. Her fravælger du Filialer og Administrativ SE-enhed.

Hvis din liste kun må indeholde aktieselskaber og anpartsselskaber, så er det naturligvis lettere, at vælge disse to virksomhedsformer, frem for at skulle fravælge alle andre.

1. Kan jeg gemme de søgekriterier, jeg har tastet ind under markedsudvalg?

Du gemmer søgekriterierne ved at gå op under Filer>Gem. Herefter angiver du et filnavn og en placering.

2. Hvorfor kan jeg ikke fravælge eller udvide i første søgekriterium under Markedsudvalg?

WEB-DIRECT arbejder som udgangspunkt med hele virksomhedsdatabasen, dvs. alle er valgt, indtil du minimerer målgruppen, og derfor starter man altid med at reducere.

Er der brancher, distrikter m.v. som du ikke ønsker at medtage, skal du derfor først definere, hvad du gerne vil have med, da det så vil fravælge alle andre.

3. Hvordan vælger jeg offentlige virksomheder fra i mit markedsudvalg?

Når du står i Markedsudvalg, går du ind under Diverse>Selskabsform og fravælger Statsinstitution/Ministerium, Kommune, Amt, Menighedsråd m.v.

Derudover kan du fravælge branchen Offentlig Administration under NACE-oversigt.

4. Hvorfor får jeg et blankt resultat, når jeg har markeret en branche under Markedsudvalg?

Når du markerer i inputboksene branche, postdistrikt m.v. er det ikke nok, at den blå markeringsbjælke er placeret på det ønskede. Du skal dobbeltklikke eller trykke på mellemrumstasten, så der fremkommer et flueben/hak til venstre for det markerede.

5. Hvordan undgår jeg at få holdingselskaber med i mit markedsudvalg?

Da holdingselskab ikke er en juridisk selskabsform, kan du med fordel slå ordet holding op under søgekriteriet NACE-branche og herefter fravælge de brancher, der fremkommer.

6. Kan jeg tilføje 10 specifikke virksomheder til mit markedsudvalg?

Hvis du har lavet et markedsudvalg og bagefter går til firmaopslag for at finde specifikke virksomheder, vil markedsudvalget tage udgangspunkt i disse.

En mulighed er derfor først at finde de specifikke virksomheder: Find første virksomhed og marker denne med dobbeltklik eller mellemrumstasten, når markeringsbjælken er placeret på den ønskede virksomhed. Rens felterne, find næste virksomhed og markér på samme måde. Fortsæt indtil du har fundet og markeret alle de ønskede virksomheder.

Gå herefter til fanebladet Markedsudvalg og vælg Udvid, når du indtaster næste kriterium. Herefter kan du frit reducere, udvide og fravælge som normalt.

I stedet for at fortsætte under Markedsudvalg kan du eksportere de valgte virksomheder (medtag kun KOB-nr.), nulstille alt i WEB-DIRECT, lav dit markedsudvalg på normal vis, og tillægge de manuelt udvalgte virksomheder ved hjælp af Kundekontrol på KOB-nr. 

1. Kan jeg eksportere adresser fra WEB-DIRECT til f.eks. Excel?

For at kunne eksportere skal du som minimum have adgang til WEB-DIRECT Mail. I højre side af skærmen - lige ovenover fanebladet Profil, kan du se, hvilken version du har.

Der eksporteres til filtyperne txt eller csv, der kan importeres i langt de fleste programmer - herunder MS Office programmer som Excel, Word og Outlook. Når du har lavet et markedsudvalg, går du til Filer>Eksport…, angiver filtypen og vælger datafelter. Herefter klikker du OK til disse og gemmer filen. Herefter kan du åbne filen i Excel.

Se Brugerguiden til WEB-DIRECT - eksport (pdf)

2. Hvordan importerer jeg egne data ind i WEB-DIRECT?

Import af egne filer er en standard-feature i WEB-DIRECT - uanset version. Under Filer er der tre kategorier til import af data i WEB-DIRECT.

Disse er: Kundekontrol, Krydskontrol og Kombinationskontrol.

Kundekontrol (udvid)
Med kundekontrol kan du importere din txt-fil med henblik på at søge videre i denne eller lægge den til et eksisterende markedsudvalg.

Krydskontrol (fravælg)
Ved hjælp af krydskontrol kan du trække din txt-fil fra et eksisterende markedsudvalg

Kombinationskontrol (reducer)
Ved hjælp af kombinationskontrol reducerer du dit resultat til at indeholde sammenfaldet mellem din txt-fil og et eksisterende markedsudvalg.

For alle tre import muligheder skal der gøres følgende: Først opretter du en txt-fil, som enten indeholder KOB-nr., CVR-nr. eller telefonnummer (skal svare til firmaets hovedtelefonnummer, da det er dette nummer, der anvendes i WEB-DIRECT). Har du f.eks. en Excel-fil med firmanavn, adresse og telefonnummer, kan du kopiere kolonnen med telefonnumrene ind i en ny fil og gemme denne under formatet txt. Kontakt os, hvis du ønsker at høre om mulighederne for at købe en kundevask og få beriget dine data med KOB-nr., CVR-nr., telefonnummer. m.m. Herefter lukker du txt-filen og er klar til at påbegynde importen i WEB-DIRECT.

I WEB-DIRECTs værkstøjslinie vælger Filer og derefter den ønskede import mulighed fx Kundekontrol. Du skal nu vælge den unikke nøgle, som bruges til at kombinere dine egne data med data i WEB-DIRECT. Havde du som ovenfor fået kopieret KOB-nummer ind i dine data, skal du trykke KOB, og derefter vælge den txt.-fil, hvor dine egne data ligger. Herefter er dine data tilgængelige i Markedsudvalg i WEB-DIRECT.

Se Brugerguide til WEB-DIRECT - import (pdf)

3. Jeg får ikke det hele med når jeg udskriver

Når du udskriver en liste eller en profil, er det vigtigt, at du benytter menuen Filer i WEB-DIRECT.

Din browser (Internet Explorer) har en menu af samme navn; udskriver du herfra, svarer det til at udskrive en hjemmeside.

Løser dette ikke problemet, kan det være nødvendigt at checke indstillingerne for din printer. Check f.eks. at papirformatet er sat til A4.

  • © Experian 2017. Alle rettigheder forbeholdt.